Nu är den igång! :D

Nu har jag proppat kläckaren full med ägg från STOR KOCHIN av Grårandig + ett MES ägg! :D
Tjohoooo! :D

I våran familj brukar vi gömma presenter dagen för julafton så få man leta på sin på morgonen, min va inte så svår att hitta för den var så stor! :D
En covatutto 24 helautomatisk! :DHOPPAS DEN GER BRA KLÄCKRESULTAT! :D


Kycklingsbodnaden! :D

Här kommer att kycklingarna att bo när det blir några. :)
Jag tog tre STORA kartonger och tejpade ihop dom, det tog ett tag me det är det värt!! :D
Självklart kommer det att ligga spån i bottnen, när dom kommer. ;)Hahah, gjorde en fin skylt till dom. :)Den blev ganska så stor. :)Alla dessa saker som är gjorda till kycklingaran  har jag gjor på träslöjden i skolan. :)Ett sött litet hus. Jag ska stoppa i hö när det är dags i dom små "rummen" så det blir varmt och skönt.Ett vitt fodertråg som ska fyllas på när det är dags! :)
Denna ska jag ställa vattnet på så att det inte blir spån och annat smuts i det.
Sen blir det ju en kul sak att gömma sig under också! :)Detta är ett sandbad som ska fylla när det är dags! :)Denna konstiga sak som jag har byggt kallas för en "lekpark för kycklingar" som jag hoppas att dom kommer att ha kul med, sitta och flyga till nästa pinne.Sedan önsakar jag er alla en God Jul och Gott Nytt År! :DHoppas! :)

Hoppas på sånnahär snart! :D


Mitt Rasregister! :)Stor Kochin (ungtupp). Tupp. Guldsvartbandad. Stor Kochin (unghöna). Höna. Guldsvartbandad.Stor Kochin (unghöna). Höna. Guldsvartbandad.Stor Kochin. Höna. Guldsvartbandad.Stor Kochin. Höna. Guldsvartbandad.Stor Kochin. Höna. Guldsvartbandad.Stor Kochin. Tupp. Svart. RIP.Stor Kochin. Höna. Svart.Stor Kochin. Höna. Svart.Stor Kochin. Höna. Svart.Stor Kochin. Höna. Svart.Stor Kochin. Höna. Svart.Stor kochin. Höna. Svart.Stor Kochin. Höna. Svart.Stor Kochin. Tupp. Gul. RIP.Stor Kochin. Höna. Gul. RIP.Stor Kochin. Tupp. Grårandig. RIP!
(Han har inte röda ögon, det vart så på bilden. XD)Moderna Engelska Sridshöns Dvärg. Tupp. Blå Guldhalsad. RIP
Moderna Engelska Sridshöns Dvärg. Höna. Blå Guldhalsad. RIP!
Moderna Engelska Sridshöns Dvärg. Höna. Blå Guldhalsad. RIP!Silkeshöns Dvärg. Tupp. Vit.Silkeshöns Dvärg. Höna. Vit.
Silkeshöns Dvärg. Höna. Vit.Silkeshöns Dvärg. Höna. Vit.
Silkeshöns Dvärg. Höna. Vit. RIP.Stor Kochin. Ungdjur. Vit. RIP!
(Någon som har ett förslag på om det är en höna eller en tupp?)Dvärg Kochin. Tupp. Ej färgren men mest svart. Såld.Dvärg Kochin. Tupp. Ej färgren men mest grå och brun. Såld.Mignon. Andrake. Vit. Såld.Mignon. Anka. Vit. Såld.Blandras Dvärg. Höna. Ljusbrun.:D

Äntligen! Efter mycket arbete har hönse börjat värpa, eller i allafall en höna.
Hoppas på kycklingar! :)


COVATUTTO 24 DIGITAL helautomatisk

Ja, vi har ju prata i Brhama & Kochin klubben om att åkta till Holland om ett år och då måste man ju ha pengar. Dels för att köpa HÖNS men också MAT och BOENDE. Jag önskar mig därfär en äggkläckare som heter : COVATUTTO 24 DIGITAL helautomatisk i julkalpp, för att få ihop lite pengar till denna resa som jag längtar till! :)Och jag känner att höns är något som jag kommer att hålla på med lääänge så därför tyckte jag att det värkade bättre att köpa nått riktigt på en gång!
Här e lite fackta om den:

COVATUTTO 24 DIGITAL helautomatisk

En digital modell för ca 24 hönsägg i kapacitet. Vändning av äggen sker med en vändarmotor som fästes på maskinens utsida. Tillverkad av formgjuten plast med isolering.Maskinen är utrustad med en värmeslinga, fläkt för luftcirkulation och fuktfördelning, samt med en digital termostat där Du ser den inställda temperaturen på en display. Med flyttbara mellanväggar för anpassning till äggens storlek, varför Du ej behöver byta äggback för att ruva mindre eller större ägg. Fukt tillförs maskinen genom att ljummet vatten hälls i en behållare på kläckarens botten. Vikt ca 7 kg.


Super glada höns!

Nu när det är vinter och kallt ute, så kan man ha problem med detta! Men jag skaffade mej en så kallad "kamfläns element" som min mormor hade haft under bilen, så den är jättegammal, men då va ju allt av kvalite så den fungerar utmärkt. jag var upp i hönshuset och kollade nyss och det var 16 grader! Varmt och mysigt, då får man se om det är varmare på morgon eller inte :). Men jag var på clas olsson och kollade, men det elementet som jag tänkte köpa, så hände detta för en annan som hade köpt detta element: Hönshuset hade brunit ner!! Tur att jag fråga rätt person som visste dett för annars hade det gått dåligt!


Nyinflyttade!

Nu har det flyttat in en till storkochintupp i min besättning, han är tvärrandig, sen ett par mignon, hur gulliga som helst! Bilder kommer! Och all ni som har sånahär små söta ankor, jag har en kattlåda som damm på vintern och fungerar utmärkt efter som dom är så små. Ett bra tips för dom som har problem med detta! :)


RSS 2.0